En riktigt God Jul för vissa

Nu när julen kan räknas som nästan över undrar vissa av oss om det verkligen var värt allt besvär med att leta efter de rätta julklapparna, pynta hela huset fullt med tomtar och dra in den stora granen som ändå bara lämnar en massa arbete med att dammsuga upp allt barr. Mycket ståhej för en enda dag skulle man kunna säga. Själv så tycker jag absolut att det var värt varenda stund av förbedelse! Inte för att jag har lagt så mycket av min energi på just julen men jag tycker om att ha något att se fram emot. En dag som för de flesta är lite bättre en de andra.

I min familj klär vi granen tillsammans dagen innan julafton, gröten kokas och äts på juldagsmorgonen och framåt kalle anka tiden åker vi till löttorp och äter en massa julmat med släkten i väntan på tomten. Det är en munter stämning och barnen är näst intill hysteriska. Vi är en rätt stor släkt trots att det bara är släktingar från min mammas sida och det är tyvärr inte så ofta vi ses allihopa samtidigt så julen blir på så sätt en bra anledning till att samlas.

Vad jag har förstått så är tyvärr inte julen lika positiv för alla andra som den är för mig. Vissa barn är rädda för att föräldrarna dricker för mycket eller grälar. Andra har inte råd med skinka och julklappar och några är så rädda för tomten att tårarna lätt väller över. Men när man läser om en man i tomtekläder som går in i ett hus fyllt av människor och skjuter mot en nio årig flicka och dödar åtta personer så blir man lätt skrämd. För i ett hus på norra öland sitter jag och ler åt barnet som tjuter av glädje över alla paketen medans någon annan ser sitt barn falla offer för ett automatvapen i handen på en förkrossad man. Det är udden på alla orättvisor som finns i dagens samhälle och det får mig att rysa av obehag.

Jag hoppas ändå att alla hade en lika fin jul som jag om inte bättre. För nu går vi snart in i ett nytt år och det ska vi fira med bubbel och fyrverkerier!

Tänkte kika in och säga hej

Det var länge sen nu.

Dagarna har gått fort och jag har pendlat mellan olika jobb, sömn och träning. Mitt i allt så hann vi även med en tripp till ullared, kärringarnas mecka. Jag gjorde av med en massa pengar, alldeles för mycket, men bara på tråkiga saker som städ/rengöringsprodukter och hästkläder.

Nu sitter jag på jobbet och väntar på att klockan ska slå midnatt så jag får sova. Det har varit en lång dag..

RSS 2.0